Darázsirtás

Darázsirtás

Már egyszeri kezeléssel is végleges megoldást kínálunk. A darazsak irtása különösen veszélyes, a felbőszült rovarok akár tömegesen is támadhatnak, ezért mindenképpen bízza szakemberre!

Már egyszeri kezeléssel végleges megoldást nyújtunk, teljes darázsmentességet biztosítunk. Szakemberünk a fészket felkutatja és az összes darazsat egyidejűleg elpusztítja.

A darázsnak nem csak a csípése veszélyes,. Több kórokozót hordoznak a testükön, mint a legyek, mellyel akár szalmonella fertőzést is okozhatnak. Nagyon fontos emaitt mind a megelőzés, mind az irtás elvégzése.

Videó a munkánkról

A helyszíni munka során garantáljuk a 100%-os diszkréciót: sem a gépjárművön, sem a munkaruházaton nem találhatók a cégünkre és a tevékenységünkre utaló feliratok, logók, képek. Így környezete nem tudja meg (szomszédok, környéken lévő többi üzlet, vagy a környéken sétáló emberek), hogy kollégáink mi célból érkeztek.

Mit tehetünk megelőzésként?

  • A darázs társas rovar, minden évben új kolóniát alkot. Egy kolóniához csak egy királynő tartozik és csak ő telel át. Emiatt célravezető a királynő befogása tavasszal, mert így nem jön létre az új kolónia.
  • A darázs mindenevő (ragadozó, növényevő, dögevő). A fészket jellemzően a padláson, föld alatt, ablaktokok és a fal találkozásánál alakítja ki. Ezért az itt tárolt élelmiszereket érdemes takarással védeni.

Darázscsípés kezelése

A darázscsípés enyhébb esetben erős fájdalommal járó duzzanatot okoz, mely pár napig látható. De súlyos tüneteket idézhet elő, amennyiben egyéni érzékenység áll fenn, vagy esetleg több, egyidőben történt csípés keletkezik.

Darázscsípés esetén fogyasszunk kálciumos pezsgőtablettát, és/vagy antihisztamin tartalmú krémmel (pl: Fenistil-géllel) kezeljük a bőrfelületet. Szédülés, heves szívdobogás, látászavar, láz, eszméletvesztés esetén azonnal forduljunk orvoshoz!